söndag 12 augusti 2012

Långt hår...

Friskt och ett vårdande hår är tillbaka på modet igen.

Hur gör vi då för att komma dit. 

1. Klipp dig var 6-8 vecka. Ta bort endast 1/2 cm.

2. Tvätta håret var tredje dag. När du schamponerar massera botten ordentligt så du får igång blodcirkulationen.Har du ett långt hår,så ska du inte tvätta dina långa längder varje gång då schampot torkar ut hårlängderna. Avsluta alltid med ett balsam. Schampot tvättar rent och öppnar hårstrået och balsam sluter hårstrået. Använder du inte balsam i dina längder kommer ditt hår att se frizzigt ut. 
( Om hela håret är smutsigt är det självklart att du ska tvätta hela håret! )

3.INPACKNINGAR OCH KURER! Viktigt om du vill att ditt hår ska se friskt ut. 
Har du ett långt hår så krävs det att det får skydd utifrån. Ett långt hår har varit med ett antal X år och det nöts av vatten, vind, sol,mekaniska verktyg,färg och annat. Ett långt hår kräver produkter som är uppbyggande och fuktgivande.
  
4. Efter att du schamponerat ditt hår eller gjort en inpackning, handduks torkar du håret och avslutar med en produkt som INTE ska sköljas ut. Produkten ska skydda håret mot värme, solljus och vara vitaminberikat.

5.Tillhör du dom som inte får ut håret mer än till axlarna och sedan går det bara av? 
Kanske måste du lägga till hårnärings vitaminer?
Klippa dig regelbundet. Färga endast din utväxt. ( Lugna med dina svaga hårlängder...) skaffa ett bättre och snällare schampo, balsam och inpackning. Avsluta alltid med en produkt som skyddar håret från väder, vind och värme verktyg.  Bästa är att du inte använder tex. plattång på ett tag så håret får återhämta sig.

6. Var försiktig med produkter som innehåller för mycket silikoner.För mycket silikoner kan göra att hårstråna går av. Tillför du även värme tex. plattång på ett sånt hår så fräter du sönder ditt hår. Det blir som när du oljar in din kropp och sedan lägger du dig i solen....Ganska stekt med andra ord....

7. Det finns olika orsaker som gör att håret ser hängit, torrt och sprött ut.  Hälsa, mediciner, dålig skötsel av hår, dåliga produkter, fel produkter,mekaniska medel och för mycket preparat.

8. Tänk på att om inte du mår bra inombords så syns det utan på. Det är det inre som påverkar det yttre. 






Inga kommentarer: